چاپ پیگمنت

چاپ با رنگدانه ها (پیگمنت)

رنگدانه ها همانطور که از اسمشان نیز مشخص است ذرات رنگی هستند که به صورت نامحلول در آب هستند و برخلاف رنگینه ها به الیاف جذب نمی شوند مگر اینکه با کمک موادی میل به جذب در الیاف و پارچه را در آن ها افزایش داد و آن ها را براش روی پارچه نگهداشت.

بیندر نام موادی است که رنگدانه ها را روی الیاف نگه میدارند؛ بیندرها این کار را در گرما و با نفوذ اندک درون الیاف پارچه و تشکیل یک شبکه برای نگهداشتن رنگینه بین خود و سطح الیاف انجام می دهند.( برای مطالعه بیشتر درباره خارزدن پارچه )

تشکیل این شبکه چگونه ممکن است؟

کاتالیست هایی مثل آمونیوم کلرید، آمونیوم فسفات، دی آمونیوم فسفات و آمونیوم نیترات که مورد استفاده قرار میگیرند اغلب نمک هایی اسیدی هستند که در حرارت تجزیه میشوند و با آزاد کردن اسید، محیط را اسیدی می کنند و اینگونه باعث تسریع در تشکیل شبکه بیندر و پلیمریزه شدن را به دنبال دارند.( برای مطالعه بیشتر درباره خرید پارچه عمده )

توصیه میشود در هوای گرم و یا خطر گرفتگی شابلون از کاتالیست استفاده نشود.آتیلن سیاه، رنگدانه های معدنی، آزوییک نامحلول، خمی(به شکل احیا نشده)، فتالوسیانین چند نمونه از رنگدانه هایی هستند که در چاپ پیگمنت مورد استفاده قرار میگیرند.همچنین رنگدانه های سفید مثل تیتان دی اکسید و روی را با استفاده از بیندر روی الیاف تثبیت می کنند.
همانطور که گفتیم رنگدانه ها خود میلی برای جذب به الیاف ندارند و باید توسط بیندر روی الیاف تثبیت شوند به همین دلیل میتوان گفت رنگدانه ها برای هر نوع پارچه ای به کار برده میشوند.به طور معمول از رنگدانه برای چاپ روی پارچه های پنبه ای و پلی استر_ پنبه ای از روش چاپ پیگمنت استفاده میشود.

ویژگی رنگدانه ها

به طور کلی رنگدانه ها ثبات نوری بسیار خوبی دارند و خطوط مرزی آن ها ظریف است؛ همچنین رنگدانه ها پوشش خوبی روی کامپکت پارچه ایجاد می کنند و این ویژگی باعث شده که بتوان رنگ های روشن را روی زمینه تیره نیز چاپ کرد. جالب است بدانید که سایر مواد رنگزا چنین اثری ایجاد نمی کنند.

البته اگر بخواهیم همه ی ویژگی های رنگدانه ها را بررسی کنیم باید در مورد معایب آن نیز بگوییم؛ اول اینکه کاربرد رنگدانه ها محدود است و همپچنین ثبات مالشی آن ها در حالت تر و خشک بالا نیست زیرا در صورت اصطکاک و مالشی که ایجاد میشود بیندر ساییده میشود و دیگر به خوبی نمی تواند رنگدانه را درون خود نگه دارد و در نهایت ذرات رنگی از الیاف جدا میشوند.( برای مطالعه بیشتر درباره کارخانه چاپ پارچه)

با توجه به مطلب گفته شده این موضوع استنباط میشود که ثبات مالشی رنگدانه ها به نوع بیندر بستگی دارد یعنی هرچه توانایی بیندر در نگهداشتن رنگدانه ها روی الیاف بالاتر باشد زیردست مواضع چاپ شده سخت تر میشود و این موضوع برای چاپ درصد بالایی از سطح پارچه سخت تر میشود( برای مطالعه بیشتر درباره سانفور و گرفتن آبرفت پارچه )

به همین دلیل است که باید از غلظت دهنده ها استفاده کرد. البته توجه داشته باشید باید از غلظت دهنده هایی استفاده کرد که بعد از خشک شدن کمترین اثر را از ذرات جامد روی پارچه چاپ شده به جا بگذارند.
یکی دیگر از معایب چاپ روتاری با رنگدانه ها این است که در مقابل خشک شویی ثبات کمتری دارند.
لازم است بدانید که پارچه هایی که با روش چاپ پیگمنت آماده میشوند بعد از خشک شدن و تثبیت شسته نمی شوند.
در چاپ تریکو با رنگدانه ها از مواد مصنوعی به صورت تعلیق به عنوان بیندر مورد استفاده قرار میگیرند؛ این مواد باید ویژگی هایی مثل نرمی زیر دست، ثبات و قدرت داشته باشند؛ مواد مصنوعی که گفتیم معمولا ترکیبی از مونومرهای مختلف مثل استرهای آکلریک اسید، بوتادین، استایرن، و اکریل نیتریل و موادی از این دست هستند.
معمولا میزان استفاده از بیندر ۳۰ گرم در کیلوگرم خمیر چاپ است اما اینکه از چه مقدار بیندر باید استفاده شود به نوع و قدرت آن و همچنین میزان رنگدانه بستگی دارد؛ برای مثال برای رنگ های روشن از ۵۰ تا ۶۰ گرم بیندر در کیلوگرم خمیرچاپ باید استفاده شود.( برای مطالعه بیشتر درباره شست و شو جهت تکمیل پارچه )

مزیت های چاپ پیگمنت

  • روش چاپ آسان:

فرآیند چاپ پیگمنت هیچ پیچیدگی ندارد و به راحتی انجام میشود زیرا در این روش پارچه ساحلی عمده به راحتی رنگ میپذیرد و پس از چاپ نیز نیازی به شستشو نیست.

همچنین درصد خطا در روش چاپ پیگمنت کم است و در صورت بروز خطا به راحتی قابل شناسایی است.

  • چاپ با کیفیت

در چاپ پیگمنت چاپ با کیفیت بسیار بالا انجام میشود و رنگ ها واضح و بادوام هستند و با شستشو از بین نمی روند.

  • چاپ با قیمت مناسب

در این نوع چاپ نیازی به دستگاه چاپ پیشرفته نیست و به دلیل اینکه در این روش نیازی به شستشو و آبکشی نیست چاپ با سرعت بالاتر انجام میشود و تعداد پارچه بیشتری در زمان کم چاپ میشود. این موارد همگی باعث میشوند این نوع چاپ نیازمند صرف هزینه کمتری باشد.

  • قابل انجام روی انواع پارچه

برای چاپ پیگمنت محدودیت زیادی وجود ندارد و روی انواع پارچه های طبیعی و مصنوعی قابل اجراست؛ این روش چاپ ساده است و نیاز به مهارت و آموزش زیادی ندارد.

چاپ پیگمنت برای رنگ کردن پی وی سی، چرم مصنوعی و حتی الیاف شیشه نیز کاربرد دارد.

حال که در مورد چاپ پیگمنت اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دادیم لازم میدانیم یکی از برترین شرکت های چاپ پارچه را به شما معرفی کنیم؛

شرکت آرام تکمیل با نام تجاری یونیتکس با بهره گیری از کادری مجرب و با استفاده از ماشین آلات و دستگاه های بسیار پیشرفته رنگرزی پارچه و تکمیل اروپایی در زمینه ی منسوجات و خدمات نساجی شهرت جهانی دارند، این شرکت فرآیندهایی از قبیل بافت، رنگرزی و تکمیل پارچه طیف وسیعی از منسوجات از جمله تاری پودی و کشباف را به صورت تخصصی انجام می دهند؛ مجموعه ی آرام تکمیل همواره پیشرو در کیفیت و جلب رضایت مشتریان با تولیدات متنوع با قیمت بسیار مناسب و ابداعات گوناگون بوده است.

چاپ پیگمنت را میتوان یکی از بهترین روش های چاپ پارچه در سال های اخیر دانست؛ این نوع چاپ با داشتن ویژگی ها و مزیت های زیاد توانسته به یکی از محبوب ترین روش های چاپ در صنعت چاپ پارچه و نساجی تبدیل شود.

چاپ پیگمنت به معنی رنگ کردن پارچه و لباس با رنگدانه هاست

به طور کلی رنگدانه ها ثبات نوری بسیار خوبی دارند و خطوط مرزی آن ها ظریف است؛ همچنین رنگدانه ها پوشش خوبی روی پارچه ایجاد می کنند و این ویژگی باعث شده که بتوان رنگ های روشن را روی زمینه تیره نیز چاپ کرد. جالب است بدانید که سایر مواد رنگزا چنین اثری ایجاد نمی کنند.

  • روش چاپ آسان
  • چاپ با کیفیت
  • چاپ با قیمت مناسب
  • قابل انجام روی انواع پارچه