براش روی پارچه

براش روی پارچه چیست؟

پارچه هایی که امروز تبدیل به لباس شده اند و آن ها را پوشیده ایم دیروز تنها الیاف نخ و پنبه بودند، الیاف و رشته هایی که با طی کردن مراحل مختلف و پیچیده به زیباترین پارچه ها تبدیل میشوند.

اگر بخواهیم همه ی فرآیند تبدیل الیاف به نخ و سپس تبدیل آن ها را به چاپ پارچه بگوییم قطعا از حوصله ی بحث خارج است اما اگر بخواهیم مختصر اشاره ای به این مراحل داشته باشیم به ترتیب این فرآیند طی میشود.

فرآیند تولید پارچه

  • تولید الیاف طبیعی یا مصنوعی اولین مرحله تولید کامپکت پارچه است.
  • سپس باید الیاف را با شستشو از آلودگی ها پاک کرد. این مرحله تمیز کردن نام دارد.
  • الیاف شستشو داده شده در هم تنیده شده اند پس به شانه زدن و کاردینگ نیاز است که الیاف یک دست و مرتب شوند.
  • مرحله ی بعدی تاباندن و کشیدن الیاف است و در این مرحله الیاف مختلف با هم ترکیب میشوند.
  • الیاف مصنوعی نیز باید طی فرآیندی خواصی را به دست آوردند که مانند الیاف طبیعی بتوان آنها را تبدیل به پارچه کرد، الیاف مصنوعی تحت عملیاتی با عنوان تکسچرایزینگ قرار میگیرند.
  • پیچیدن نخ روی بوبین برای آماده سازی جهت بافت مرحله ی بعدی است.
  • چله کشی و آهار زنی نیز مراحلی هستند که نخ ها باید طی کنند تا مقاومت کششی پیدا کنند و بافت بهتری داشته باشند.
  • پرز سوزی نیز عملیاتی است که به کمک آن میتوان با سوزندان الیاف بیرون زده استنتر پارچه های یک دست و یکنواخت داشت.
  • آهار زنی نیز مرحله ای است که آهار اضافه شده به نخ را به کمک مواد اسیدی رقیق شده یا آنزیم از بین می برند.
  • تمیز کردن و سفید کردن پارچه نیز به منظور از بین رفتن تمام ناخالصی ها انجام میشود.
  • مرسریزه کردن مرحله ای است که طی آن پارچه ها علاوه بر اینکه مقاومت کششی بالایی پیدا می کنند بسیار نیز زیبا و درخشان میشوند.
  • رنگرزی پارچه از جمله مراحل بسیار مهم تولید پارچه است که زمینه ی ایجاد پارچه های مختلف با انواع طرح و رنگ ها را ایجاد می کند.
  • و در نهایت عملیات تکمیل روی پارچه انجام میشود که باعث بهبود خواص پارچه میشود برای مثال پس از عملیات تکمیل پارچه ها استحکام بالاتری پیدا می کنند و زیباتر و درخشان تر میشوند، همچنین در این مرحله برخی ویژگی های دیگر مثل ضد آب و لک شدن یا ضد چین و چروک بودن به پارچه اضافه میشود.

مراحل مختلف پارچه را به طور مختصر گفتیم تا به عملیات تکمیل برسیم زیرا میخواهیم در این مطلب در مورد یکی از مهم ترین عملیات تکمیل یعنی براش روی پارچه بگوییم، پس با ما همراه باشید.( برای مطالعه بیشتر درباره چاپ ری اکتیو )

براش روی پارچه

براش پارچه یک مرحله از مراحل تکمیل پارچه است و به کمک آن سطح پارچه ها یک دست میشود و در نهایت سطح زیردستی پارچه بسیار نرم و لطیف میشود.

هنگامی که یک پارچه را لمس می کنید میتوان از میزان لطافت و نرمی آن پی برد که کیفیت این پارچه در چه حدی است؛ برای دستیابی به چنین نتیجه ای باید سطح پارچه کاملا یک دست باشد یعنی در هیچ قسمتی از آن نباید برجستگی یا فرورفتگی وجود داشته باشد، برای مثال اگر پارچه را روی یک سطح کاملا صاف باز کنید نباید اثری از موج یا حالت کیست مانند ببینید در غیر اینصورت زیبایی پارچه تحت تاثیر قرار میگیرد؛ همچنین تراکم نخ در همه ی پارچه به یک اندازه باشد و فاصله آن ها یکسان باشد، نباید هیچ نشانه ای از بیرون زدگی و یا در رفتگی نخ ها دیده شود اینگونه پارچه زیردستی لطیفی دارد.( برای مطالعه بیشتر درباره شست و شو جهت تکمیل پارچه )

دستگاه براش روی پارچه

امروزه با کمک دستگاه براش پارچه ها میتوانند همه ی این ویژگی ها را داشته باشند؛ دستگاه براش با توجه به جنس پارچه سمباده زنی و برس کردن سطح پارچه ها را انجام میدهد. با کمک دستگاه براش میتوان به نرمی و لطافت مورد نظر با سمباده زدن سطح پارچه رسید. دستگاه براش روی پارچه میزان لطافت پارچه و زیر دستی آن را تا حدی بهبود می بخشد که به اصطلاح به آن پوست هلویی میگویند، رسیدن به این مرحله به لطف تکنولوژی پیشرفته به کار رفته در این دستگاه است.(چاپ تریکو)

 البته دستگاه براش روی پارچه تنها به همین منظور مورد استفاده قرار نمی گیرد بلکه برای زدودن آلودگی ها از تار و پود پارچه در مراحل مختلف تکمیل نیز کاربرد دارند. به طور کلی استفاده از دستگاه براش روی پارچه در راستای ایجاد ارزش افزوده مناسب در صنعت نساجی و بافندگی است.

براش زدن معمولا روی انواع پارچه های تریکو یک رو پنبه و سلاتیک، شال و روسری، پارچه های مبلی انجام می شود.(برای مطالعه بیشتر چاپ پیگمنت )

برترین مجموعه برای انجام براش روی پارچه

از بزرگ ترین کارخانجات نساجی کشور، مجموعه ی آرام تکمیل می باشد. این مجموعه با سال ها تجربه ی درخشان و موفق، شامل واحد های بسیاری مانند رنگرزی، بافندگی، ریسندگی و … می باشد. این گروه موفق، از تجهیزات، ماشین آلات و دستگاه های بسیار حرفه ای استفاده می نماید. براش روی پارچه، یکی از خدمات این مجموعه بوده که به وسیله ی به روز ترین دستگاه های براش در مجموعه ی آرام تکمیل انجام شده تاخرید پارچه عمده، با بالاترین کیفیت و میزان نرمی دلخواه، در اختیار مشتریان و متقاضیان قرار گیرد. گفتنی است تمامی این نوع از مراحل تکمیل پارچه، تحت نظر کارشناسان این مجموعه انجام می گیرد.

البته براش روی پارچه تنها خدماتی نیست که در این مجموعه انجام میشود، شرکت آرام تکمیل با نام تجاری یونیتکس با بهره گیری از کادری مجرب و با استفاده از ماشین آلات و دستگاه های بسیار پیشرفته رنگرزی و تکمیل اروپایی در زمینه ی منسوجات و خدمات نساجی شهرت جهانی دارند، این شرکت فرآیندهایی از قبیل بافت، رنگرزی و تکمیل طیف وسیعی از منسوجات از جمله تاری پودی و کشباف را به صورت تخصصی انجام می دهند؛ مجموعه ی آرام تکمیل همواره پیشرو در کیفیت و جلب رضایت مشتریان با تولیدات متنوع با قیمت بسیار مناسب و ابداعات گوناگون بوده است.( برای مطالعه بیشتر درباره خارزدن پارچه )

 

مجموعه آرام تکمیل خوش قولی و تحویل به موقع محصولات را در اولویت قرار داده است؛ همچنین برای تسریع و بهبود ارائه خدمات با ایجاد وبسایت امکان مشاهده محصولات را برای مشتریان عزیز فراهم کرده است.

فلسفه ی تولد این شرکت بر پایه حذف کامل اتلاف هاست.

مجموعه آرام تکمیل همواره حفاظت از محیط زیست  را در دستور کار خود قرار داده و به همین منظور با احداث استخرهای تامین آب و تصفیه پساب خروجی به مساحت تقریبی ۷۰۰ متر مربع و نصب تجهیزات تصفیه فاضلاب مدرن، حفاظت و حراست از محیط زیست را به نوبه خود به انجام رسانیده است که در نوع خود کم نظیر است.( برای مطالعه بیشترپارچه ساحلی عمده )

براش پارچه یک مرحله از مراحل تکمیل پارچه است و به کمک آن سطح پارچه ها یک دست میشود و در نهایت سطح زیردستی پارچه بسیار نرم و لطیف میشود.

هنگامی که یک پارچه را لمس می کنید میتوان از میزان لطافت و نرمی آن پی برد که کیفیت این پارچه در چه حدی است؛ برای دستیابی به چنین نتیجه ای باید سطح پارچه کاملا یک دست باشد یعنی در هیچ قسمتی از آن نباید برجستگی یا فرورفتگی وجود داشته باشد، برای مثال اگر پارچه را روی یک سطح کاملا صاف باز کنید نباید اثری از موج یا حالت کیست مانند ببینید در غیر اینصورت زیبایی پارچه تحت تاثیر قرار میگیرد؛ همچنین تراکم نخ در همه ی پارچه به یک اندازه باشد و فاصله آن ها یکسان باشد، نباید هیچ نشانه ای از بیرون زدگی و یا در رفتگی نخ ها دیده شود اینگونه پارچه زیردستی لطیفی دارد.

امروزه با کمک دستگاه براش پارچه ها میتوانند همه ی این ویژگی ها را داشته باشند؛ دستگاه براش با توجه به جنس پارچه سمباده زنی و برس کردن سطح پارچه ها را انجام میدهد. با کمک دستگاه براش میتوان به نرمی و لطافت مورد نظر با سمباده زدن سطح پارچه رسید. دستگاه براش روی پارچه میزان لطافت پارچه و زیر دستی آن را تا حدی بهبود می بخشد که به اصطلاح به آن پوست هلویی میگویند، رسیدن به این مرحله به لطف تکنولوژی پیشرفته به کار رفته در این دستگاه است.

  • تولید الیاف طبیعی یا مصنوعی اولین مرحله تولید پارچه است.
  • سپس باید الیاف را با شستشو از آلودگی ها پاک کرد. این مرحله تمیز کردن نام دارد.
  • الیاف شستشو داده شده در هم تنیده شده اند پس به شانه زدن و کاردینگ نیاز است که الیاف یک دست و مرتب شوند.
  • مرحله ی بعدی تاباندن و کشیدن الیاف است و در این مرحله الیاف مختلف با هم ترکیب میشوند.
  • الیاف مصنوعی نیز باید طی فرآیندی خواصی را به دست آوردند که مانند الیاف طبیعی بتوان آنها را تبدیل به پارچه کرد، الیاف مصنوعی تحت عملیاتی با عنوان تکسچرایزینگ قرار میگیرند.